0654380089

       info@studioliekesanders.nl

       Abe Lenstrastraat 17, Weesp

  • Instagram Studio Lieke Sanders
  • Facebook Studio Lieke Sanders
  • Pinterest Studio Lieke Sanders

© 2018 by Studio Lieke Sanders

Urban nieuwbouwwoning
Noorderkwartier Amsterdam-Noord

Interieurvraag

Dit leuke stel uit Amsterdam was een van mijn eerste opdrachtgevers toen ik net startte met mijn bedrijf. Nu, bijna 4 jaar later, hebben zij een echt volwassen huis gekocht. Een split level nieuwbouwwoning in het project Noorderkwartier, Amsterdam-Noord. Hierbij verspringen de verschillende ruimtes in hoogte, waardoor er een speelse indeling ontstaat. Ze vroegen mij opnieuw om een ontwerp te maken voor hun woning in aanbouw. Door de komst van hun kindje zijn ze veel meer thuis. Ze willen hier echt een plek van maken om van te genieten. Een leefbaar én duurzaam huis.

 

Als inspiratie voor deze opdracht kreeg ik restaurant Moer op de Amstelveenseweg in Amsterdam mee. Een ontwerp van Wieneke van Gemeren. Ik bracht er een bezoek aan en at er een heerlijke lunch salade. Een absoluute aanrader!

Interieurontwerp

Voor de speelhoek heb ik gekozen voor materialen die perfect opgaan in de algehele sfeer van de woning. De klimwand in hout, zwevende planken en hoge kast van grond tot plafond (360 cm) in Stiffkey Blue van Farrow & Ball kleden de wand in deze speelse ruimte helemaal aan. De grote maatwerk opbergkast zorgt er tevens voor dat deze hoek snel en gemakkelijk is opgeruimd.

Het hoge plafond in de woonkamer van deze split level woning leent zich perfect om te kunnen spelen met hoogte. Ik kon het natuurlijk niet laten om hier iets bijzonders voor te bedenken.

Daarom heb ik een voorzetwand toegepast, waar een industriële kast uit de huidige woning van deze opdrachtgevers is ingebouwd. In de wand is tevens een nis, planken en zwevend dressoir ingebouwd. Dit zorgt voor een moderne, rustigere tegenhanger.

 

De voorzetwand is lager dan het plafond. Dit zorgt voor een meer gezellig en een geborgen gevoel in de woonkamer. In de achterwand is een contrasterend behang van Arte toegepast. Dit creëert ruimtelijkheid en diepte.

In de woonkamer komt een elektrische haard, omdat een gashaard of houthaard niet werden toegestaan in dit project. Het mooie hieraan is dat er geen rookkanaal afvoer nodig is. Daar moesten we natuurlijk gebruik van maken en plaatsen deze daarom in het midden van de split level woning.

De verticale balken naast de trap creëren een mooi schaduwspel en vormen een scheidingswand voor de trap. Het licht valt hier mooi door, het trapgat in.

 

Voor de keuken had deze opdrachtgever al vier hoge kasten in een showroom gekocht. Ik ontwierp hier een passende uitbreiding bij. De hoge kasten plaatste ik links en rechts van een nis. Wat een mooie plek vormt voor keukenapparatuur. De bar, plantenbak en grote ronde afzuigkap-lamp in leer van Wave bij het kookeiland zorgen voor een speels en stoer effect.

De opdracht

  • Indelingsplattegrond

  • Kleur- en materialenadvies

  • 3D perspectieftekeningen

  • Keukenontwerp

  • Ontwerp maatwerkkasten

  • Lichtplan

Keuken door SieMatic

Wat een prachtige ontwerpen maakt Lieke, op basis van een leuk gesprek waarin ze onze wensen in kaart brengt. Zoveel logischer, mooier, fijner dan als je zelf aan de slag gaat. En altijd is er iets wat je verast, iets wat je zelf nooit zou verzinnen. Daarnaast neemt het gewoon heel veel werk uit handen en rust in je hoofd als je voor een hele verbouwing staat. Er is al meer dan genoeg waar je aan moet denken en wat je zelf moet regelen. Het liefst zouden we haar alle ruimtes laten inrichten, tot de toilet aan toe. Nu hebben we het gehouden bij de woonkamer, keuken en een slaapkamer met open badkamer. Zo blij met het resultaat!

Marl0u en jeff, Amsterdam