top of page

HAUTE COUTURE BOUTIQUE JORDAAN AMSTERDAM

Jaar

Nanda van Amber Abare ontwerpt kleding voor vrouwen, op maat en voor speciale gelegenheden. Ze kocht een prachtig pand in de Jordaan in Amsterdam dat volledig opnieuw ingericht werd en wij mochten helpen bij het totaalontwerp. Deze opdrachtgever was op zoek naar een mooie balans tussen werk en privé gezien ze op deze plek haar klanten ontvangt, jurken doorpast, ontwerpt alsook woont.

Voor de benedenverdieping kozen we voor een zachte lichte sfeer met roze en oranje tinten, rijke materialen en travertine natuursteen.

De keuken was oorspronkelijk hoogglans zwart en deze hebben we overspoten met wit en donkergroen. Gezien de ruimte redelijk donker is kozen we voor een wit glanzende vloer die het licht reflecteert. De diepgroene kleur voegt extra kracht toe aan de keuken.

De uitdaging voor deze verdieping was de verlichting. Enerzijds is er goed licht nodig voor het ontwerpen en doorpassen met klanten.

Anderzijds wordt deze ruimte ook privé gebruikt waarbij het geheel huiselijk moet aanvoelen. Met verlichting van SuperModular zijn we daar goed in geslaagd.

Ook aan de kleinste kamer werd gedacht. We hebben behang van Arte toegepast met een vierkante metro tegel die een andere grafische sfeer weergeeft dan we gewend zijn van metro tegels.

Voor de badkamer met inloopdouche kozen we voor lichtere materialen. Leuk detail is dat de tegel op de wanden ook in de douche gebruikt werd in kleine mozaïek vorm.

Ook de wasbak werd uitgevoerd in hetzelfde material als de tegels. Met kranen in messing en houten details straalt deze ruimte rust uit.

Gezien de eerste verdieping een redelijk laag plafond heeft kozen we voor een lichte hoogglans vloer, dat ons de ruimte gaf om de achtergrond een donkere kleur te geven.

Heb je een nieuw zakelijk pand gekocht of ga jij je zaak binnenkort verbouwen en wil je iets bijzonders creëren? Plan via 'contact' direct je kennismakingsgesprek.

bottom of page