interieurontwerp karakteristiek familieh
interieurontwerp karakteristiek familieh
interieurontwerp karakteristiek familieh
plattegrond in 3d perspectief interieuro
plattegrond interieurontwerp karakterist
kleur en materialenadvies, interieurontw
productenpagina, shoppinglist, interieur
kleur en materialenadvies, interieurontw
kleur en materialenadvies, interieurontw

ECLECTISCH familiehuis

amsterdam-oost

Interieurvraag

 

Deze opdrachtgevers uit Londen en Amsterdam wonen in een prachtig victoriaans huis in Amsterdam-Oost. Zij misten kleur, samenhang, sfeer en een reflectie van hun stijl in hun woning.

 

Zij vroegen Studio Lieke Sanders om de gehele begane grond opnieuw in te richten. Belangrijke uitgangspunten hierbij waren om een fijne ‘hang out’ voor familie en vrienden rondom de eettafel, een speelhoek met fun en een warm welkom in de hal te creëren. Het vergroten van het ruimtelijk gevoel en een WOW factor stonden hierbij centraal.

Interieurontwerp

De Engelse roots van de opdrachtgeefster heeft mij geïnspireerd een thuisgevoel neer te zetten door een mix van klassiek Engelse, vintage en modern Scandinavische invloeden. Een warme basis met kleurrijke accenten. 

De zwart geoliede, canadees eiken vloer wordt lichter gemaakt. De woning krijgt hierdoor een lichtere basis, waardoor we konden spelen met luxere materialen, kleuren en texturen.

 

De lichte groen-blauwtint waarin de gehele en-suite kasten zijn geschilderd creëert een hedendaagse uitstraling en een frisse tegenhanger naast de luxe en wat zwaardere materialen zoals het marmer en donkerblauwe bank.

 

Aan de eettafel hebben we een mix van stoelen geplaatst passend bij iedere behoefte in zitcomfort. Dit legt de nadruk op het ‘family home’ gevoel. Met de tafel van hergebruikt hout hoeft dit grote gezin niet voorzichtig te doen.

De opdracht

  • Indelingsplattegrond

  • Kleur- en materialenadvies

  • 3D perspectieven

  • Aankoopadvies

  • Lichtplan

Studio Lieke Sanders houdt van samenwerken. De uitwerking van de perspectieftekeningen is voor een zo visueel mogelijke weergave in samenwerking gedaan met architect Stefanos Filippas.